فهرست مطالب
عنوان
صفحه
فصل اول: مقدمه و کلیات
1-1-
مقدمه...............................................................................................................................................................................
1
1-2- اهمیت گیاهان دارویی در ایران و
جهان.........................................................................................................................2
1-3- خاستگاه و
پراکنش..........................................................................................................................................................4
1-4- گیاه شناسی همیشه
بهار.................................................................................................................................................4
1-5- مواد موثره گیاه دارویی همیشه
بهار...............................................................................................................................5
1-6- استفاده دارویی گیاه همیشه
بهار...................................................................................................................................5
1-7- تاثیر عوامل محیطی بر روی گیاه دارویی همیشه
بهار.................................................................................................5
1-7-1- درجه
حرارت...............................................................................................................................................................6
1-7-2-
نور...............................................................................................................................................................................6
1-7-3-
آب...............................................................................................................................................................................7
1-7-4-
خاک............................................................................................................................................................................7
1-8- مراقبت و
نگهداری..........................................................................................................................................................7
1-9- کاشت و
تکثیر.................................................................................................................................................................8
1-10- اسانسهای
گیاهی..........................................................................................................................................................8
1-10-1- اسانس گیری به کمک
تقطیر......................................................................................................................................9
1-10-2-
اهداف........................................................................................................................................................................10
فصل دوم: بررسی منابع
2-1-آهن...................................................................................................................................................................................11
2-2- نقش آهن در
گیاه..........................................................................................................................................................12
2-3-اهمیت محلول پاشی عناصر غذایی در
گیاهان............................................................................................................14
2-4- کلاتهای
آهن..................................................................................................................................................................15
2-5- غیر فعال شدن آهن در
برگ........................................................................................................................................17
2-6-مروری بر تحقیقات انجام شده در مورد تاثیر عناصر کم مصرف به ویژه آهن در گیاهان...........................................18
فصل سوم: مواد و روش
3-1- موقعیت جعرافیایی مشخصات
اقلیمی.........................................................................................................................23
3-2- مشخصات فیزیکی و شیمیایی
خاک...........................................................................................................................24
3-3- بذر مورد
استفاده.........................................................................................................................................................25
3-4- روش انجام
تحقیق.......................................................................................................................................................25
3-5- آماده سازی
زمین.........................................................................................................................................................26
3-6- اندازه گیری صفات
مورفولوژیک.................................................................................................................................26
3-7-شاخص
کلروفیل............................................................................................................................................................26
3-8- اندازه گیری میزان کلروفیل و کارتنوئید
برگ............................................................................................................26
3-9- تعیین عناصر غذایی بافتهای
گیاهی........................................................................................................................27
3-9-1- میزان
نیتروژن..........................................................................................................................................................27
3-9-2- میزان
پناسیم..........................................................................................................................................................27
3-9-2- میزان
فسفر.............................................................................................................................................................28
3-9-2- میزان
آهن..............................................................................................................................................................28
3-10- عملکرد گل
خشک....................................................................................................................................................29
3-11- عملکرد
دانه................................................................................................................................................................29
3-12- درصد و عملکرد
اسانس.............................................................................................................................................30
3-13- درصد و عملکرد
روغن...............................................................................................................................................30
3-14- شاخص برداشت گل، دانه، روغن و اسانس
همیشهبهار............................................................................................30
3-15- تجزیه آماری داده ها و نرم افزار مورد
استفاده.........................................................................................................31
فصل چهارم: نتایج و بحث
4-1- صفات
مورفولوژیک.......................................................................................................................................................32
4-2- اجزای عملکرد.............................................................................................................................................................37
4-3- صفات فیزیولوژیکی.....................................................................................................................................................41
4-4- عملکرد
گل...................................................................................................................................................................47
4-5- درصد
اسانس................................................................................................................................................................50
4-6- عملکرد
اسانس...........................................................................................................................................................
.53
4-7- عملکرد دانه، روغن و درصد
روغن.............................................................................................................................58
4-8- عملکرد
دانه.................................................................................................................................................................59
4-9- عملکرد
روغن..............................................................................................................................................................60
4-10- درصد
روغن.................................................................................................................................................................61
4-11- شاخص برداشت گل و
اسانس.....................................................................................................................................64
4-12- شاخص برداشت بذر و روغن
.....................................................................................................................................65
4-13- شاخص برداشت
گل...................................................................................................................................................65
4-14- شاخص برداشت
اسانس..............................................................................................................................................66
4-15- شاخص برداشت
روغن...............................................................................................................................................68
4-16-
بیوماس........................................................................................................................................................................70
4-17- سطح برگ
.................................................................................................................................................................73
4-18- وزن خشک برگ تک بوته.........................................................................................................................................74
4-19- وزن خشک ساقه تک بوته.........................................................................................................................................76
4-20- عناصر
غذایی..............................................................................................................................................................76
4-21- آهن
برگ.....................................................................................................................................................................80
4-22- فسفر..........................
.......................................................................................................................................
.......80
4-23- آهن
دانه.....................................................................................................................................................................81
فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات
5-1- نتیجه گیری
کلی..........................................................................................................................................................83
5-2-پیشنهادات....................................................................................................................................................................84
منابع........................................................................................................................................................................................85
فهرست جدول
عنوان
صفحه
جدول 3-1- مشخصات فیزیکی و شیمیایی خاک.................................................................................................................24
جدول 4-1 – تجزیه واریانس اثر غلظتهای مختلف چهار نوع کود آهن بر روی صفات مورفولوژیک.................................31
جدول 4-.2- تجزیه واریانس اثر غلظتهای مختلف چهار نوع کود آهن بر روی اجزای عملکرد........................................36
جدول 4-3- تجزیه واریانس اثر غلظت های مختلف چهار نوع کود آهن بر روی کلروفیل و کاروتنوئید برگ....................40
جدول 4-4- تجزیه واریانس اثر غلظت های مختلف چهار نوع کود آهن بر روی عملکرد گل.............................................46
جدول 4-5- تجزیه واریانس اثر غلظت های مختلف چهار نوع کود آهن بر روی درصد اسانس..........................................49
جدول 4-6- تجزیه واریانس اثر غلظتهای مختلف چهار نوع کود آهن بر روی عملکرد اسانس.........................................52
جدول 4-7- تجزیه واریانس اثر غلظتهای مختلف چهار نوع کود آهن بر روی عملکرد دانه، روغن و درصد روغن..........56
جدول 4-8- تجزیه واریانس غلظت های مختلف کود آهن بر روی شاخص برداشت گل و اسانس.....................................62
جدول 4-9- تجزیه واریانس اثر غلظتهای مختلف چهار نوع کود آهن بر روی شاخص برداشت بذر و روغن....................66
جدول 4-10- تجزیه واریانس اثر غلظتهای مختلف چهار نوع کود آهن بر روی بیوماس....................................................67
جدول 4-11- تجزیه واریانس اثر غلظتهای مختلف چهار نوع کود آهن بر روی سطح برگ...............................................69
جدول 4-12- تجزیه واریانس اثر غلظتهای مختلف چهار نوع کود آهن بر روی وزن خشک برگ تک بوته......................71
جدول 4-13- تجزیه واریانس اثر غلظتهای مختلف چهار نوع کود آهن بر روی وزن خشک ساقه تک بوته.....................73
جدول 4-14-: تجزیه واریانس غلظت های مختلف کود آهن بر روی عناصر غذایی برگ و دانه..........................................76
فهرست نمودارها
عنوان
صفحه
نمودار 4-1- مقایسه میانگین تعداد
برگ...............................................................................................................................32
نمودار 4-2- مقایسه میانگین تعداد شاخه
فرعی.................................................................................................................33
نمودار 4-3- مقایسه میانگین ارتفاع ساقه
اصلی..................................................................................................................33
نمودار 4-4- مقایسه میانگین ارتفاع
کانوپی..........................................................................................................................34
نمودار 4-5- مقایسه میانگین قطر ساقه
اصلی......................................................................................................................34
نمودار 4-6- مقایسه میانگین تعداد کاپیتول در هر
بونه....................................................................................................37
نمودار 4-7- مقایسه میانگین تعداد ردیف بذر در هر
کاپیتول.........................................................................................37
نمودار 4-8- مقایسه میانگین قطر
کاپیتول...........................................................................................................................38
نمودار 4-9- مقایسه میانگینوزن کاپیتول در یک
بوته.......................................................................................................38
نمودار 4-10- مقایسه میانگین کلروفیل
کل........................................................................................................................41
نمودار 4-11- مقایسه میانگین کلروفیل
A..........................................................................................................................42
نمودار 4-12- مقایسه میانگین کلروفیل
B..........................................................................................................................43
نمودار 4-13- مقایسه میانگین
کاروتنوئید............................................................................................................................43
نمودار 4-14- مقایسه میانگین شاخص کلروفیل برگ
اسپد.............................................................................................44
نمودار 4-15- مقایسه میانگین عملکرد گل برداشت
دوم..................................................................................................46
نمودار 4-16- مقایسه میانگین عملکرد گل برداشت
سوم.................................................................................................47
نمودار 4-17- مقایسه میانگین عملکرد گل در مجموع سه
برداشت...............................................................................47
نمودار 4-18- مقایسه میانگین درصد اسانس برداشت
اول...............................................................................................50
نمودار 4-19- مقایسه میانگین درصد اسانس برداشت
سوم..............................................................................................50
نمودار 4-20- مقایسه میانگین درصد اسانس مجموع سه
برداشت.................................................................................51
نمودار 4-20- مقایسه میانگین عملکرد
اسانس برداشت
اول............................................................................................52
نمودار 4-21- مقایسه میانگین عملکرد اسانس برداشت
دوم............................................................................................53
نمودار 4-22- مقایسه میانگین عملکرد اسانس برداشت
سوم...........................................................................................54
نمودار 4-23- مقایسه میانگین عملکرد اسانس مجموع سه
برداشت..............................................................................55
نمودار 4-24- مقایسه میانگین عملکرد
دانه.........................................................................................................................57
نمودار 4-25- مقایسه میانگین عملکرد
روغن......................................................................................................................58
نمودار 4-26- مقایسه میانگین درصد
روغن.........................................................................................................................60
نمودار 4-27- مقایسه میانگین شاخص برداشت سالیانه
گل.............................................................................................63
نمودار 4-28- مقایسه میانگین شاخص برداشت سوم
گل.................................................................................................64
نمودار 4-29- مقایسه میانگین شاخص برداشت اسانس برداشت
اول.............................................................................65
نمودار 1-30- مقایسه میانگین شاخص برداشت اسانس برداشت
سوم...........................................................................65
نمودار 4-31- مقایسه میانگین شاخص برداشن روغن
دانه..............................................................................................66
نمودار 4-32- مقایسه میانگین بیوماس برداشت
یک..........................................................................................................68
نمودار 1-33- مقایسه میانگین بیوماس برداشت
سوم........................................................................................................68
نمودار 4-34- مقایسه میانگین سطح برگ برداشت
پنجم.................................................................................................70
نمودار 4-35- مقایسه میانگین وزن خشک برگ برداشت
اول.........................................................................................72
نمودار 4-36- مقایسه میانگین وزن خشک ساقه برداشت
سوم.......................................................................................74
نمودار 4-37- مقایسه میانگین وزن خشک ساقه برداشت
پنجم.....................................................................................74
نمودار 4-38- مقایسه میانگین آهن
برگ..............................................................................................................................77
نمودار 4-39- مقایسه میانگین فسفر
برگ............................................................................................................................78
نمودار 4-40- مقایسه میانگین آهن
دانه...............................................................................................................................78